Wednesday, January 25, 2017

Anggun Pesona Soap @ Magic Body Slim Soap by JSD

Hi uols! Hari ni I nak share my own experience guna Anggun Pesona Soap @ Magic Body Slim Soap by JSD. Well, setakat ni all my product reviews memang based on my own experience pun, kan? 



I started to use Magic Body Slim Soap sometime mid last year. My ex-colleague yang introduced this soap to me, alongside other JSD products. I decided to get this soap pun sebab sabun ni macam scrub, not so much of the body slimming effect’. Memang plan nak sental satu badan ni kasi keluar semua daki-daki. Bila dah pakai lama and boleh kurus, itu memang bonus lah, kan? Anyway, Magic Body Slim Soap ni memang best! It is as good as it is claimed to be. I guna hari-hari during shower, sental satu badan especially paha dan punggung yang sentiasa ada selulit comel-comel tapi degil ni. Not forgetting sental kat ketiak and also belakang badan sebab kekadang ada je jerawat-jerawat mini ‘tumbuh’ kat badan ni. 

Bila dah pakai, memang kulit rasa fresh and ada rasa sensasi dingin gittew! Liang-liang kulit terbuka and this helps the absorption of moisturizing agent yang ada dalam sabun tu. Moisturizing agent tu at the same time boleh tolong cairkan lemak di bawah kulit and kurangkan air dalam badan (bagi yang ‘gemuk air’ macam I ni lah). Ingredients dalam sabun ni memang natural-based. Penggunaan tumbuhan, buahan dan sayuran sebagai bahan dalam sabun ni membantu melancarkan peredaran darah dan sebagai satu bahan anti bakteria dan kulat. Sabun ni ada effect slow and natural peeling untuk proses penggantian kulit secara semulajadi. Insha-Allah bila dah pakai lama-lama, kulit tubuh jadi lebih cantik, tegang , licin dan lembap. Kesan parut seperti rekahan selepas bersalin, kotoran seperti kerak dan daki yang terpendam pun boleh hilang.



Lagi Kelebihan Magic Body Slim Soap by JSD


Selain dari bahan-bahan aktif untuk memecahkan lemak di lapisan bawah kulit, Magic Body Slim Soap by JSD ni mengandungi khasiat dari daun pegaga, seaweed, scrub beras dan bahan aktif untuk melembut dan melembapkan kulit. That’s why kulit-kulit mati dan bekas-bekas kudis akan mengembang secara lembut dan semulajadi. Kudis boleh mengering menjadi kuping dan senang tanggal apabila disental, tanpa meninggalkan parut. Khasiat dari pegaga dan seaweed akan membentuk sel-sel baru lalu menyubur, menyihatkan dan memutihkan kulit dan menghalang pembentukan parut. Elok juga digunakan untuk hilangkan strectchmarks kat perut akibat regangan semasa mengandung.


Cara-Cara Penggunaan Magic Body Slim Soap by JSD:


  1. Scrub di tempat-tempat yang bermasalah, such as areas yang banyak lemak dan selulit, ketiak, tapak dan tumit kaki pecah.
  2. Biarkan beberapa minit untuk sabun tu meresap pada kulit supaya sel kulit mati keluar, lemak tepu mencair dan parut kudis-kudis lama boleh hilang.
  3. Kemudian baru bilas dengan air bersih.
Senang, kan?


Oh… jangan simpan sabun ni dalam bekas yang boleh bertakung air, tau! Sifat alami sabun memang senang lembik bila rendam lama dalam air, kan?

Harga RM46 per unit (100gram). Kalau korang nak harga lagi murah, register jadi ahli je terus! Keahlian seumur hidup, takyah fikir nak renew bagai. 

To me personally, I think memang sangat berbaloi sebab banyak produk-produk JSD yang boleh bantu selesaikan masalah-masalah wanita.


So apa lagi? Jom tukar sabun di bilik mandi dengan Magic Body Slim Soap by JSD!

Ramai je agen/stokis JSD di seluruh negara. Nak PM saya pun boleh. Saya boleh direct kan ke stokis JSD saya, Pn. Erni Suhaida. Kalau nak tau anything pasal products from JSD, tanya je dia. Nak share cerita-cerita yang sulit pun boleh. Insha-Allah dia boleh bantu recommend products yang sesuai. Lain orang lain keperluan, kan?

Erni Suhaida Mohd Jaafar
Tel : 010-257 7477
FB : erni jaafar stokis jsd

1 comments:

Mawardi Yunus said...

wah menarik sabun ni. lelaki leh pakai ke? eh